Wat is (jeugd) aikido?

Aikido is Japans en betekent vrij vertaald “de weg van harmonie & innerlijke kracht”. De jeugd, zowel meisjes als jongens van 8 – 14 jaar, kunnen trainen in deze van oorsprong Japanse vechtkunst. Ben je ouder, doe eens mee bij een volwasseneles.

De jeugd krijgt les in diverse aikido technieken en houdingen, afgewisseld met spel(oefeningen). Zij leren bijvoorbeeld veilig met elkaar stoeien, zonder elkaar te bezeren. Een ander belangrijk onderdeel is rollen en valbreken (en weer opstaan). Daarnaast trainen we ook met houten wapens zoals stok, mes en Japans zwaard.

Door aikido leer je spelenderwijs goede omgang met anderen zoals respect en samenwerken. Maar ook voor je zelf opkomen zonder in een conflict te raken. Zo ontwikkel je een goede lichaamshouding, zelfvertrouwen, concentratie, discipline en doorzettingsvermogen. Dit alles komt goed van pas in het dagelijks leven.

Bij aikido gaat het niet om het winnen van de ander, want in aikido zijn geen wedstrijden. Het doel is om het beste uit jezelf te halen. Samen met anderen. Zo zijn er elk halfjaar examens waarin jij laat zien wat jij geleerd heb in aikido. Daarmee verdien je, net als bij judo en karate, een andere gekleurde band of slip. Bij de examens komen (groot)ouders, zusjes, vriendjes, enz kijken. Die kunnen zo ook eens meemaken wat aikido is.

Wie een keer wil uitproberen wat aikido is, is van harte welkom om een aantal lessen gratis mee te doen. Gymkleding is voldoende. Bij voorkeur lange broek/mouw.

Klik op de plaats voor verdere informatie (adres, lestijden, e-mail…):